tiistai 1. helmikuuta 2011

viihdepakettipohdintaa

Ahaa! Saunalahden mobiililaajakaistasta on päästy eroon ja sain vähän hyvitystä puhelinlaskuun. Nyt ei sitten ole kotona nettiyhteyttä ja tuskin alan puhelimella feispuukkaamaan. Eli olemme etsimässä uutta ratkaisua netti- ja kanava-asioihin.

Meillä on kaksi tarvetta: hyvin toimiva, kohtuullisen nopea netti (10, korkeintaan 24 megaa) ja haluamme MTV3 Maxin niin, että voimme sitä tallentaa (luonnollisesti haluamme tallentaa myös peruskanavia). Ei muuta. Elokuvien vuokraus voisi olla hyvä lisäpalvelu, mutta katsotaan nyt.

Elisan tarjoaa:

1) Viihde-paketti (100/5 megaa nettiä, härpäkkeet) 39,90/kk ja siihen lisäksi aivan erikseen MTV3-paketti, jota voidaan sitten tallennella 14,95/kk plus 30/vuosi

2) Edellä mainittu MTV3-paketti 14,95/kk ja laajakaista 10/2M 29,90 (tai ehkä mieluummin tuo sama laajakaista ja siihen vielä iki-ihana nopsa-mobiililaajakaista, yhteishintaan euron vähemmän)

Sonera tarjoaa:

1) Laajakaista extra 10/2M 19/kk Sitten siihen tulee toimitusmaksu joko 29 euroa (ja ei-tallentava digiboxi) tai 99 euroa (tallentava digiboxi). Tämä mahdollistaa kotitv:n mutta olikos se nyt niin, että siihen ei automaattisesti kuulu mitään, mutta saa 3kk ilmaiseksi sen maikkarin paketin (ja jotain ylimääräistä). Maikkarin paketin voi ostaa vuodeksi, ensimmäiset 3kk 0 euroa ja sitten 9kk 14,95. Sitten kaapelikortti 1,81E/kk (=21,72/vuosi).

2) Nopeammalla netillä (24/2M) tuo paketti on 39,90, mutta tuosta avausmaksusta en nyt tiedä, jäi sittenkin epäselväksi.

Elisa ei lupaa mitään nopeudeksi (kympin nopeus toimii nopeudella 4-10, mutta mitään ei luvata). Sonera lupaa, että nopeus on vähintään puolet luvatusta.Tein tämän päivityksen oikeastaan vaan selventääkseni omaa päätäni. Ehkä jollekulle muullekin on apua. Mutta kysymykseni kuuluu: onko kellään kokemusta kummastakaan? Netistä tai telkkarisysteemistä (tallennuksesta tai videovuokrauksesta)? Mikä on hyvää, mikä ärsyttää.

Kumpaakaan noista ei saa kokeiluun kotiin, joten pitää kerätä tietoa muuten. Ja käydä liikkeessä kokeilemassa.

Inhottaa, kun näinkin yksinkertaisesta asiasta pitää tehdä näin vaikeaa. Jokainen asia on kysyttävä erikseen. Että toimiiko kaikki macissa? Voiko katsoa telkkaria, jos tallennan? Voiko ohjelmia katsoa pikakelauksella (en minä katso, mutta tiedän erään joka katsoo)? Onko käyttöliittymä hermoja raastava? Toimiiko kaikki? Näkyyhän telkkari, vaikka nostaisin vasemman käden ylös? Jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.