perjantai 25. helmikuuta 2011

Lorukorttivaihto -TÄYNNÄ

No niin. Tätähän en olisi ihan äkkiä itsekään arvannut, että alan lorukorttivaihtoja väsäilemään, mutta tässä sitä ollaan.

Teemana on hassut ja hullunkuriset lorut. Jätän jokaisen itse arvioitavaksi, mikä on hassu tai hullunkurinen. Vinkkinä voin antaa vaikkapa Jukka Itkosen lorut, ne ovat yleensä tosi hauskoja. Lisäksi sääntönä on se, että loru ei saa olla yli 10 säettä pitkä eli suositaan lyhkäisiä loruja. Lorukortti saa olla maksimissaan A5-kokoinen (eli mahtuu senkokoiseen kirjekuoreen), pienempikin saa toki olla. Kortin muoto on vapaa.

Lorukortti on siis sellainen, että toisella puolella on loru ja toisella puolella kuva (aivan millä tahansa tekniikalla tehty), joka jollain tavoin liittyy loruun. Liian paksuja koristeita ei kannata laittaa, jotta halukkaat voivat laminoida kortit. Myös lorupuolen saa halutessaan koristella. Kortteja ei pidä laminoida valmiiksi, vaan antaa jokaisen laminoida tai päällystää haluamallaan tavalla.

Mukaan mahtuu kymmenen ensimmäisenä ilmoittautunutta. Mutta koska tämä on ensimmäinen vaihtoni, ja vähän pelkään, että kymmentä ei välttämättä tule mukaan, niin ilmoittautumisaika päättyy 6.3. puoleen yöhön. Silloin tiedämme, montako on mukana ja montako lorukorttia kukin tekee (siis yhtä monta kuin osallistujia). Lorukorttien tulee olla minulla perillä perjantaina 8. huhtikuuta mennessä. Lähetä lorukorttien mukana kirjekuori, jossa on sinun nimesi ja osoitteesi sekä postimerkki (tai helposti-kuori). Kortit voit halutessasi pakata muovin sisään, niin eivät pääse postissa kastumaan.

Ilmoittaudu mukaan jättämällä viesti tämän postauksen alle. Kerro lorusi nimi tai ensimmäinen säe. Voit myös ilmoittautua heti ja kertoa lorusi myöhemmin. Sitten lähetä minulle vielä sähköpostia (osoite sivupalkissa), niin osaan lähettää sinulle osoitteeni. Minä ainakin haluan postata lorukortit blogiini. Kerro haluatko esiintyä omalla nimelläsi vai nimimerkilläsi, haluatko että korttisi esittelyssä on linkki sinun blogiisi (ja luonnollisesti blogisi osoite) ja kerro, jos et halua, että lorukorttiasi esitellään missään julkisesti.

Lähetän kaikille sähköpostia (viimeistään) 7.3 ja kerron kuinka monta lorukorttia jokaisen täytyy tehdä.

Koska tämä on ensimmäinen lorukorttivaihtoni, niin sen kunniaksi lupaan jokaiselle osallistujalle yllätyksen vaihdon päätteeksi! Rohkeasti mukaan vaan! Ja tätä vaihtoa kannataa mainostaa blogissasi, jotta saadaan vaihto täyteen!

Osallistujat:

1. Pyjama: Puppupääsilakka (Jukka Itkonen)
2. Outi: Nakertaja (Laura Ruohonen)
3. Elina: Mursu marssii marssiin (Laura Ruohonen)
4. Piia: Metsäpolkujen väkeä tms. (Vilho Rantanen)
5. Aurinko-omena: Asuu keltainen aurinko vuorella
6. *T*: Metsäsian possuntossu (Kirsi Kunnas)
7. Sanna: Haamuhetki kullan kallis
8. Katariina: Pöllö puussa töllöttää
9. Tanja: jokin Uppo-nalle loru
10. Pirjo: Herra Pii Poo

16 kommenttia:

 1. Oi joi joi, kiire tulee kaikkien projektien kanssa, mutta haluaisin kyllä mukaan! Hassuista ja hullunkurisista loruista mulla ei kyllä ole hajuakaan, ei ainakaan tule mitään heti mieleen. Löytäisinköhän minä.. Kun on vähän hankala googlettaakaan tuolla teemalla heh. Jos mulle tulee kauhea kiire ja stressi, niin onko sulla antaa mulle vaihtoehtoja? Sun valkkaama loru kuulostaa ainakin todella hassulta. Ihan vieras loru mulle.

  Ja minä olen siis Outi ja blogini on http://outinonnenkipinoita.blogspot.com/. Korttini saa julkaista bloissa. Olisin kovin mielissäni, jos linkiksi laitettaisiin blogini osoite. Jokaisen blogissa saa myös mainostaa, että minun blogissa on jatkuvasti melkein joku lorukorttivaihto menossa.. hih. Joten käythän itsekin kurkkaamassa, jos et ole aikaisemmin käynyt! Salaa mainostan täällä.

  VastaaPoista
 2. Jos huonosti käy, niin sinun tarvitsee tehdä kaksi lorukorttia, Outi! :P Ei siinä kiire tule! Tottakai autan etsimään (ja autan muitakin!). Kirjasto on pullollaan loruja ja minulla on kotona neljä lorukirjaa lainassa. Eli voin tulla niiden kirjojen kanssa kylään.

  VastaaPoista
 3. No niin, kuten sulle jo sähkistä laitoinkin, niin löysinkin heti perään itse lorun nimeltä Nakertaja, jonka on kirjoittanut Laura Ruohonen.

  VastaaPoista
 4. Rohkenen ottaa osaa tähän. Hienot askerteluvermeet puuttuu, mutta jospa nyt kuitenkin lähden leikkiin mukaan. Käytän Vilho Rantasen Metsäpolkujen väkeä-kirjaa loruiluun.

  Piia

  VastaaPoista
 5. Lorunani: Asuu keltainen aurinko vuorella. Kirjasta Kehrälintu silkkisiipi

  VastaaPoista
 6. Hei. Ensimmäistä kertaa uskaltaudun mukaan vaihtoon.

  Loruni on
  Metsäsian possuntossu, Kirsi Kunnas

  VastaaPoista
 7. Heippa! Outin mainostamana pyrähdin tänne sinunkin blogiisi ja olisin nyt innolla lähdössä tähänkin lorukorttivaihtoon mukaan. Lorusta ei ole vielä tietoa.

  Sanna

  VastaaPoista
 8. Kiva Sanna, että tulit mukaan! Ja kiitos Outille mainostuksesta! :D

  VastaaPoista
 9. Laittakaahan Sanna ja Aurinko-omena spostia, niin saan teidän osoitteenne!

  VastaaPoista
 10. Heippa!

  Haluaisin osallistua tähän kivalta kuulostavaan lorukorttivaihtoon! :) En ole vielä ehtinyt miettimään runon/lorun aihetta, mutta ilmoittelen sen pikapuoleen... Sähköpostiosoitteeni on: sungirl@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Moi! Outi vihjaisi sun lorukorttivaihdosta ja mä olisin kiinnostunut, vaikken blogia omistakkaan. Uppo-Nallelta voisi löytyä tähän sopiva runonpätkä.

  Tatjuska

  VastaaPoista
 12. Voi miten hauska, että saatiin vielä pari lisää! Melkein maksimimäärä osallistujia kasassa! Loistohomma!

  VastaaPoista
 13. Heippa!

  Lopultakin ilmoitan loruni. Siis olkoon se Tuula Korolaisen "Haamuhetki kullan kallis".

  Terkuin Sanna

  VastaaPoista
 14. Hei, kortit myöhästyy vähän. Pahoittelen! Olivat jo valmiina tuossa mutta en ehtinyt eilen viemään postiin! Tänään lapset kipeinä, mutta yritän päästä käymään laatikolla!!!!! Anteeksi!

  VastaaPoista
 15. Kiitos lorukorttivaihdosta sekä Pyjamalle, että osallistuneille! Ihania kortteja! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.