sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lastenohjelmista

Pikainen päivitys sillä välin kun pienet vieraani riehuvat keskenään olohuoneessa. Joitain vuosia sitten lukiessani Narnian tarinoita pohdin, että tällaista kirjaa en haluaisi lapsille lukea, niin sovinistinen kaveri kirjailija oli. Aikansa vanki, tietenkin.

Nykyajan ohjelmilta ja kirjoilta voisi kuvitella vähän enemmän. Mutta miksi Tuomas-veturissa kaikki veturit ovat miehiä ja naisiksi ovat kelvanneet sitten passiiviset junanvaunut. Ja mikähän ohjelma tänään oli, jossa mies ei tehnyt mitään kotitöitä eikä osannut edes tehdä niitä. Voi itku, eihän nyt sentään enää viiskytluvulla eletä.

Postaus on vähän laimea, kun tänään puuttuvat kysymys- ja huutomerkit. Saamme toivon mukaan uuden näppiksen heti alkuviikosta. Nyt on joku langallinen lainassa liikkeestä.

2 kommenttia:

  1. Korjaus tuohon Tuomas-veturiin: Siellahan on YKSI tyttoveturi, Englannissa sen nimi on Lady, en tieda mika on suomenkielisessa versiossa.

    -T

    VastaaPoista
  2. Jaaha, kirjastosta lainatussa Tuomas-veturi dvd:ssa oli Emily, Lizzie ja Roosa.. eli kylla niita tyttoja taitaa olla ihan yhta paljon kun poikiakin.

    T

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.