maanantai 1. marraskuuta 2010

Heihei naamakirja

Hesarissa oli juttu, miten Facebook on vuotanut tietoja mainostajille. Jätin lehden pöydälle ja menin Facebookiin tarkistamaan omia asetuksiani. Vaikka olen tehnyt sitä monta kertaa, niin aina siellä tuntuu olevan jotain yllätyksiä. Lisäksi en ole löytänyt mahdollisuutta poistaa moniakaan asioita. Kuten sellaista, että mukamas tykkään jostain takapuolenpussausryhmästä. Tai jotain vanhoja linkkejä. Sovelluksia onnistuin poistamaan yksi kerrallaan ja silti niitä tuli lisää, vaikka en tehnyt mitään. Muistiinpanoja pystyi kai poistamaan vain yhden kerrallaan.

Minua alkoi ärsyttää koko juttu. Lopulta alkoi ärsyttää niin paljon, että päätin poistaa koko tunnuksen. Jos poistaa tunnuksen siitä kaikkein loogisimmasta napista (poista käyttäjätunnus), niin profiili ei vaan näy kenellekään. Mutta siellä ne kaikki tiedot ovat odottamassa sitä, että kirjautuu uudestaan sisään. Pienellä etsimisellä löysin sitten mahdollisuuden poistaa tunnus kokonaan. Nyt, jos en kirjaudu 14 päivään Facebookiin, niin profiilini ja siihen liittyvä materiaali poistetaan.

Jätin heihei-viestin ja ilmoituksen, että minut tapaa tosielämästä. Sain ensimmäisen tekstarin muutamaa minuuttia myöten. Nyt jään odottamaan postikortteja! :D Katsellaan, että tarvitsenko Facebookia oikeasti johonkin, vai onko se vain aikasyöppö. Mutta tällä hetkellä tuntuu mukavan anarkiselta (ja onkohan se jo vähän säälittävää: nykyajan anarkisti ei ole facebookissa??).

4 kommenttia:

 1. Hurmaavaa!

  Laita muuten minulle sinun osoite, en löydä sitä mistään, jotta voisin niitä kortteja laittaa. :)

  VastaaPoista
 2. Se sun ilmoitus näkyi ehkä puol minuuttia :( Siksi laitoin heti viestin.

  VastaaPoista
 3. Hei!!
  Miten saan poistettua oman facebook-tunnukseni pysyvästi. en löydä mistään. Kiitos jos vastaat.

  VastaaPoista
 4. Hei Maija (ja muutkin kiinnostuneet)!

  Profiilin saa poistettua näin: Mene ohje- ja tukisivuille. Siinä oikeassa reunassa on usein kysytyt kysymyksen ja niistä yksi on "Miten saan tunnuksen pysyvästi poistettua", klikkaa sitä ja sitten tekstistä "tässä". Sitten vain poistat etkä mene kahteen viikkoon kirjautumaan. Kahden viikon päästä tunnus on poistettu.

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.