torstai 23. syyskuuta 2010

operaattoriraivoa

Minua suututtaa tämä nykyajan tekniikka. On kauhea kiire saada kaikkea uutta ja hienoa markkinoille, mutta mikään ei toimi tai ei ole kuluttajan mieleistä.

Mehän olemme valitettavasti naimisissa mobiililaajakaistan kanssa. Mikä lie mielenhäiriö oli vuosi sitten, kun muutin yliopiston verkon ulottumattomiin, niin otin sitten tosi näppärän mobiililaajakaistan. Jihaa. Sehän on ihan kakki! Hölmö tietenkin kiroilin sen kanssa pitkään ennen kun aloin valittamaan asiasta (nykyään sitä vaan sopeutuu siihen, että mikään ei toimi. Huonosti toimiminen tuntuu olevan kaikkien laitteiden perusominaisuus...) Nyt sitä on sitten ihmetelty monta kuukautta, milloin olen mitäkin tehnyt, päivittänyt jne. Mitta tuli täyteen ja laitoin vaatimuksen, että sopimus puretaan (sopimusta olisi vielä vuosi jäljellä). En tiedä meneekö läpi. Samaan aikaan tosin tuli teknisestä tuesta viestiä, että kokeilepa hakea elisa shopitista uusi nettitikku ja kokeile sitä. Eipä ehdotettu, että he lähettäisivät sellaisen. Haenko taksilla ja laitanko laskun saunalahdelle?

Joka tapauksessa kartoitin vähän, mitä voisimme ottaa tilalle. Unohdin kaikki boikottini ja katsoin jokaisen firman, mitä ne tarjoaa. Kun asumme täällä periferiassa, niin Welho on saavuttamattomissamme. Myöskään DNA ei voi tarjota nettiä. En kerta kaikkiaan löytänyt toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia Soneralta, Saunalahdelta tai Elisalta. Sellaisen saisi TNNetiltä, mutta avausmaksu on 129 euroa plus tietenkin modeemi pitää itse hommata. Sellainen 2M/1M yhteys maksaa 29 euroa kuukaudessa, ei ihan hirveän halpa. Se on siis ainoa tarjolla oleva. Ei kovin kovaa kilpailua. Minulle tulee mieleen, että kovin on p**kaa tavaraa, kun kuluttajan on sitouduttava kahdeksi vuodeksi, ei uskalleta myydä lyhyempiä pätkiä, kun ei kukaan niihin sitoudu.

Sopimusehdot pitäisi aina lukea kovin tarkasti. Eihän niitä tule aina luettua, kun ovat niin pitkiä. Pitäisi lukea, sitä ennen pitkään huomaa myyneensä sisäelimensäkin verkko-operaattorille.

Tällaiseen olen suostunut:

10.1.2 Määräaikaiset sopimukset
Ellei muusta ole sovittu, määräajaksi tehty sopimus päättyy, mikäli sopimus irtisanotaan viimeistään neljä (4) kuukautta ennen määräajan viimeistä päivää. Mikäli sopimusta ei ole irtisanottu viimeistään neljä (4) kuukautta ennen määräajan päättymistä, sopimus jatkuu tämän jälkeen aina automaattisesti kaksitoista (12) kuukautta kerrallaan edellä mainitun irtisanomisajan ollessa voimassa.


Ihan normaalijuttu, jokainen tajuaa sanomattakin, että määräaikainen sopimus pitää irtisanoa vähintään neljä kuukautta ennen kuin määräaika tulee täyteen.

Kun DNA ja Welho on oikeastaan sama asian, Sonera ja TeleFinland on sama asia ja Saunalahti ja Elisa ovat sama asia, niin sitä tarvitaan vain kolme ukkoa istumaan saunanlauteille ja sopimaan näistä asioista. TNNet, Nebula ja MDD.Net -niillä tuskin on paljoa sanomista asioihin.

1 kommentti:

  1. Ei oo todellista! Määräaikaisen sopimuksen irtisanomiseen menee 4 kk?!?!?! V***u, mitä rahastusta! Kuluttajaviranomaiset, herätys!

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.