lauantai 10. syyskuuta 2011

Varmenteet

Ärsytyksen aiheita. Miksi joka hemmetin paikkaan pitää tunkea kirjainvarmenteita? Yliopiston sähköpostiin ei pääse, jos tunnuksen ja salasanan lisäksi ei kirjaa laatikossa näkyviä kirjaimia. Todella monet bloggaajat ovat laittaneet asetuksensa niin, että ensin kirjoitan viestin ja kerron kuka olen, sitten klikkaan lähetä. Mutta eihän se viesti mihinkään lähde ennen kun on taas tulkittu hieroglyfejä. Näissä bloggerin blogeissa hieroglyfit näyttävät sentään kirjaimilta, mutta jossain palveluissa ne ovat hermoja raastavia. Miksi, oi miksi, teette elämästä taas hitusen haastavampaa ja hermoja raastavampaa? Vai oletteko kaikki tosiaan joutuneet roskapostin lähettäjien uhriksi? Ihme homma, minulle on melkein kuuden vuoden bloggaamisen jälkeen tullut yksi roskaposti.

Tosin voisihan tätä laajentaa. Enemmän roskapostia tulee sähköpostiin, voisihan siinäkin kysellä aina kirjainvarmenteita ennen kun saat lähetettyä mun postiini mitään tai tekstiviestien lähettämisen yhteydessä. Roskaa tulee myös postilaatikkooni, jossa lukee "ei mainoksia" ja "ei ilmaisjakelua". Pitäisiköhän siihen asentaa jokin kirjaimia arpova lukkosysteemi lukutaidottomia pitsamainosten jakajia varten...

2 kommenttia:

 1. Niimpä, varmenteet ärsyttävät.

  Mutta siinä saattaa olla seki, että omassa blogissa ne ei itelle näy, vaikka kommentoisi mutta muille lävähtää ruutuun varmennus.
  Minulle ei pitäis olla, vaan peukalo keskellä kämmentä blogissa voi kommentoija ilman varmennusta...

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä Tuulis totta! Mutta veikkaan, että osa laittaa varmenteen ihan vaan varmuuden vuoksi. Mutta sinun blogiin voi kommentoida helposti! :D

  Vuosi sitten kun meille tuli koulun sähköpostiin sellainen, niin se oli niin hankalasti hahmotettavissa, että jouduin naputtelemaan monta kertaa, että sain sellaisen, kuvan josta pystyin tulkitsemaan kirjaimet. Onneksi se vaihtui yhden valitusviestin jälkeen samantien helpommaksi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.