keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Mitä "pitäisi" olla aina keittiön kaapeissa?

Minusta tuollaiset listat ovat vähän hassuja. Pidän vallan mahdottomasti listojen tekemisestä. Koton sivuilta lukaisin listan asioista, joita "pitäisi" olla aina kaapissa. Ehkä siellä kotona kannattaa kuitenkin olla niitä aineksia, joista tekee ruokaa. :D En ole koskaan käyttänyt provence-yrttisekoitusta ja inhoan papuja ja oliiveja. Joten ehkä niitä ei kannata hautoa kaapissakaan. :D

Mutta koskaan tykkään tehdä listoja, niin olkoon tämä minun "näitä meillä on kuta kuinkin aina keittiössä" -lista.

karkeaa ja hienoa suolaa, pippuria myllyssä, valkosipulia, keltasipulia, punasipulia, basilikaa, chiliä jauheena ja kastikkeena, oliiviöljyä ja jotain maustuvampaa öljyä (esim paahdettua sesamöljyä tai chilillä tujustettua rypsiöljyä), voita, munia, maitoa, kermaa, juustoa mielellään ainakin paria sorttia, rahkaa, kinkkua, porkkanoita, salaattia, tomaattia, kurkkua, pestoa, soijakastiketta, hunajaa, teetä, tomaattimurskaa, puuroja, leseitä, vehnäalkioita, pähkinöitä, jauhoja, jotain hilloa, tummaa suklaata ja jäätelöä

Onhan siellä tietenkin kaikkea muutakin, joka ei välttämättä ole kovin tärkeää. Vaikkapa tomusokeria. Sitä tarvitsee todella harvoin enkä ikinä ole varma, onko sitä, joten ostan, jos olen tekemässä jotain kuorrutetta. Ja kuitenkin sitä oli jo valmiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.