torstai 7. lokakuuta 2010

Pipo, kauluri ja pöllökortti

Nappasin äidiltä neulelehdestä simppelin pipon ja kaulurin ohjeen. Kauluri on siis oikeastaan kuin kaulaliina, jonka ompelin renkaaksi ja se kiedotaan kaulaan kaksin kerroin. Pipo on siis ollut jo hetken käytössä, mutta viimeistelin sen tänään vielä spiraaliruusulla. Lupasin tehdä koulukaverille samanmoisen harmaan pipon. Lankana tässä on Novitan Rose mohair, jossa siis on enemmän akryylia kuin mohairia. Ehkä se jonkinmoista käsinpesua sietää ilman että muuttuu aivan kauheaksi. Tosin eihän pipoja nyt valtavan usein tarvitse onneksi pestä.

Kova into on nyt neuloa ja puuhailla kaikenlaista. Korttejakin olen muutaman tehnyt, mutta totesin, että enhän minä niitä tänne nyt esille laita ennen kuin ne on annettu. Olisihan se hölmöä nähdä ensin täällä kortti ja sitten saada samanmoinen kohta postissa! Mutta tämä kortti laitettiin menemään, kun erään nuoren miehen kolmekymppisistä oli pari viikkoa aikaa:

7 kommenttia:

 1. Hieno kortti! Hienot on talvivetimetkin, mutta minä aina enemmän kiinnitän huomiota näihin kortteihin.. :) Olis kyllä kiva kuulla, miten olet korttisi tehnyt ja mitä matskuja olet siinä käyttänyt.. Piposta ja kaulaliinastakin tuli tarkempi selvitys sen asian tiimoilta.. heh.

  Ja tietty kortit pitää postata aina jälkikäteen. Mulle se ei ole ongelma, kun mulla ei tunnu muutenkaan postaukset tulevan oikealla ajallaan, vaan aina jäljessä.

  VastaaPoista
 2. Kortti on tehty valmiille korttipohjalle, tuo pilkullinen paperi on origamipaperiboksista, jonka ostin Retrokista (josta löytyy kyllä kaikkea kivaa lapsille!). Pöllön leimasin valkoiselle paperille ja väritin vesiväreillä. Kirjaimet leikkasin aikakauslehdestä ja tähti on... en edes tiedä mikä se on. Joku askarteluhärpäke, ei sellainen ihan litteä, vaan vähän paksumpi.

  P

  VastaaPoista
 3. Ai sullakin on leimasimia?!! Mistä olet pöllön ostanut?

  VastaaPoista
 4. Ei mulla aiemmin ollut leimasimia, mutta nyt ostin tuollaisen pöllön ja siinä samassa oli muutama pienempi (lahjapaketti, kukkia yms). Vähän harjoittelen. Ostin sen pöllön sieltä Varkauden askartelukaupasta. Nyt katselin tuossa Sinooperissa tosi kivoja tonttuleimasimia, mutta ne olivat sellaisia kumisia ilman mitään "kahvaa". Tuo pöllö on sellainen akryyli, joka tarttuu sellaiseen muovipalikkaan, mutta miten ihmeessä sellaisella kumisella leimataan??

  VastaaPoista
 5. Siihen kumiseen vaan ilmeisesti liimataan sellainen erillinen levy taakse, että siitä tulee vähän paksumpi ja pystyy leimaamaan. En nyt muista sen nimeä. Mutta nyt uusin juttu on sellainen tack and peel. Sitä ajattelin itse ostaa. Sen toiselle puolella on sellainen tarraosio, mihin se kumileimasin kiinnitetään ja toisen puoli on sitten sellaista, mikä tarttuu siihen akryylipalikkaan. En ole nähnyt sitä livenä, mutta nettikaupoissa näin myytävän ja meinaan ostaa. Lisäksi sitä on kehuttu kovasti tuolla korttipiireissä.

  VastaaPoista
 6. Ahaa. Kun katselin sitä tonttuleimasinta, niin siinä vieressä oli A4-kokoinen paketti jotain, johon ilmeisesti se kumileimasin liimataan (tai ehkä toisinpäin), mutta se maksoi 11,90 eli täsmälleen saman verran kuin ne itse tonttuleimasimet! En tiedä kuinka moneen leimasimeen siitä riittää (ja mitä se nyt edes oli), mutta aivan järjettömän kallista!

  Nyt googlasin mainitsemasi tack and peelin. Mutta eikö se ole vähän epäkäytännöllinen, jos akryylipalikkaan pitää kiinnittää joku erillinen kalvo. Tarttuuko sitten tavan läpinäkyvät leimasimet siihen enää, jos siinä on joku kalvo? Eikö tuollainen Kling-on kuulosta järkevämmältä? Tuossa on joku nettikauppa, jossa on molempia myynnissä, rullaa vähän sivua alaspäin:

  http://www.paperella.fi/product_catalog.php?c=242&page=2

  VastaaPoista
 7. Joo, siis mulla meni sanat sekaisin. Meinasinkin tulla vielä lisäämään, että tarkoitin Kling on -tuotetta. Sitä näin siis nettikaupassa ja aion ostaa. Se kuulostaa paljon helpommalta kuin se tack and peel. Voi olla, että muistan väärin, mutta ihan kuin se kling on olisi ollut viiden euron seutuvilla se hinta. En tietysti tiedä, paljonko sitä on siinä. Mutta tuota tack and peeliä on KK:ssa paljon kehuttu ja monet on siirtynyt siitä vanhasta jutusta tähän. En sitten tiedä, eikö ne muka tiedä tästä kling onista. Pitääpä kysyä. Mutta ne kai tekee sillä tavalla sen tackin kanssa, että toiselle puolelle akryylipalikkaa laittavat sen kalvon ja sitten toiselle puolelle pystyy laittamaan ihan tavallisesti tavallisia akryylileimasimia. Ja tällä tavalla se kalvo voi olla ihan rauhassa siellä toisella puolella odottamassa sitä kertaa, kun leimaa niillä kumisilla. Joku kyllä kertoi tekevänsä myös niin että teippaa sen kumileimasimen akryylipalikkaan aina sen yksittäisen käytön ajaksi, mutta sillä tavalla ei tule kyllä laadukas leimajälki. Minun mielestä ainakaan, kun se ei ole joka paikasta kiinni ja heilahtaa helposti.

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.