tiistai 25. tammikuuta 2011

Superruokaa

Maistoin ystäväni H:n luona jotain hyvää, jonka nimeä emme tienneet. Arvasin, että "hipahtava" ystäväni K tietää.

"Mitä on sellainen vähän kävyn näköine..."
"Mulperinmarjoja."

En ehtinyt edes sanoa, miltä ne maistuu (viimeinen maku vähän rusinainen), kun vastaus jo löytyi.

No, nyt ainakin tiedän, mitä olen menossa ostamaan. Ei tarvitse tihrustella Ekolossa jokaiseen pussiin suurennuslasilla. Pohdimme vähän superruokaa, superfoodia. Mitä se virallisesti on. Löysin tällaisia lauseita: Superruoka on markkinointitermi. EUssa on kiellettyä markkinoida ruokaa sanalla super, ellei terveysväitteiden taustalta löydy tutkimusta. Eli monet suomalaisista marjoista ja muista terveellisistä voisivat olla superfoodia, jos
niitä tutkittaisi enemmän. Mutta en tiedä, miten paljon niitä pitää tutkia tai minkälaisia tuloksia tutkimuksista on saatava.

Minä uskon, että elimistö ja mieli voi hyvin, kunhan syö ruokaa. Moni meistä myöntää, että herkut eivät ole ruokaa. Eivätkä ne muovisennäköiset hommelit, joista ei ole edes aivan varma, että maatuvatko ne.

Haastan kaikki siis syömään ruokaa! Ja muistelemaan niitä vanhoja hyviä suomalaisia herkkuja ja syömään niitä. Ja ehkä kokeilupuuskan iskiessä kokeilemaan goji- tai mulperimarjoja tai jotain muuta ihmeellistä.

Ja täältä löytyy ihan mukavaa lisätietoa.

1 kommentti:

  1. Olen niin samaa mieltä, että meijän metät on pullollaan superruokaa. Kyseessä on vain markkinointikikka, jota täällä ei hallita (eikä lain mukaan saisi tehdä ilman niitä todisteita). Itse suhtaudun hiukan varauksella kaukaa Kiinasta ja Etelä-Amerikasta roudattuihin superfoodeihin. Esim. puhtaus ja ekologisuus eivät ole päällimmäisenä mielessä näiden tuotteiden kohdalla.

    Ja itselläni goji-marjat ja maca-jauhe aiheuttavat järjettömät vatsakivut -ja vaivat. Mutta hyvähän se on, jos ihmiset edes tällä tavalla marjoja syövät! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.