maanantai 17. tammikuuta 2011

Kirpparille

Eihän meillä toiminut netti eilen. Tietokoneemme on edelleen huollossa (ollut jo viikon) ja läppärin kanssa nettitikku pelleilee. Joten en laittanut sitten mitään kuvia. Tosin enhän minä siellä askarrellut, hämmästelin vain ja kokeilin muutamaa härveliä.

Kotona sitten tein pari korttia tapaamisesta saaduilla leimoilla ja muilla.

Meillä on muutto edessä ensi viikolla viikonloppuna. Ensi maanantaista lähtien on kirpparipöytä varattuna keskustassa Centrum kirpparilla (vai mikä sen nimi nyt lienee). Varkaudessa ja Helsingissä kirpparipöytiä vuokratessa on tottunut siihen, että pöytävuokramaksulla saa kaikki palvelut. Mutta täällä ei. Pöytävuokra on vain pöytävuokra. Lapuista pitää maksaa erikseen. Myynnistä maksetaan provisio. Siitä laitteesta, jolla voi ampua lappuja vaatteeseen, maksetaan erikseen vuokraa. Hälyttimistä maksetaan erikseen vuokraa (no se on ollut muuallakin). Lappuja et saa takaisin, joten pöytää ei voi ottaa puoliksi. Etkä kyllä toisaalta tiedä, mitä tavaroita on myyty ja mitä varastettu ja mitä laitettu kirpparin omaan kassaan. Joten en siis ihmettele, että täällä on kauhean kalliita tavaroita kirppareilla.

Varasin saman tien 12 päiväksi pöydän. Toivottavasti saadaan nyt raavittu kokoon se koko summa myydyillä rojuilla.

2 kommenttia:

 1. Siis järkyttävää!!! Siellä tosin on niin surkeat kirppikset, että ilmeisesti tuo on sitten ihan OK? Onko tämä se iso kirppis, missä silloi käytiin? Miksi ihmeessä niitä lappuja ei saa takaisin? Ja paljon siellä on pöytävuokra (ja provisio)? Uh. Suututtaa ihan sinun puolesta. Ja saako sinne muuten edes itse tehdä ne laput, vai onko ne pakko ostaa sieltä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos symppiksistä Katinka! Tuossa nyt ei tiedä, kumpi on syy ja kumpi seuraus: pakkohan tavaralle on ilmeisesti laittaa tajuton hinta, että saa edes omansa pois.

  Mä en siis vie sinne isolle, kun pitäis sitten käydä autolla aina viemässä lisää ja siivoamassa pöytää. Vien tuohon keskustaan, sellaiselle, jossa ei käyty ollenkaan. Pöydät ovat näissä kahdessa samaa hintaluokkaa (olikohan 29 euroa/6 tai 7 päivää, pienemmät pöydät vähän halvempia), mutta siellä isolla provikka on 9,9% ja tuossa pienellä 5%.

  Ne ei kerää niitä lappuja ollenkaan, lukevat vain viivakoodit ja laput menevät tuotteiden mukana asiakkaille. Siellä isolla voi jotenkin seurata juoksevaa numerointia, eli voit laittaa ylös itsellesi, mikä tuote on milläkin numerolla. Eli oikeastaan, kunhan kirjotat sen arkin kerralla, niin voit aika helposti skannata itsellesi kopiot siitä. Mutta lappuja ei siis saa kopioida. Tuolla pienellä ei kai voi seurata mitenkään. Tai en tiedä, pitää kysellä tarkemmin, kunhan käyn kirjoittamassa sopimuksen.

  Pyjama

  VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.