torstai 2. kesäkuuta 2011

Tuliaisia ja kastiketta

Matkalaukkukin palasi matkalta kotiin. Finnairin tiedotus laittoman lakon tiimoilta oli ala-arvoista. Olen kyllä saanut useita sähköposteja, joissa mainostetaan lentoja sinne ja takaisin, toiselle puolelle maailmaa ja naapuriin, mutta en minkäänlaista tietoa siitä, että milloin laukkuja voisi odotella. Niitä olisi ollut kivempi odotella, jos olisi saanut edes JONKINLAISEN yhteydenoton. Finnairilla kuitenkin on meidänkin perheestä kolme spostiosoitetta ja pari kännykkänumeroa. Massaviestien lähettäminen tietyn lennon porukalle onnistuu ilmeisen helposti. Idiootit.

Eilen illalla sitten joku kundi soitti kymmenen aikaa, että hän on vartin päästä ovella, olenko kotona ottamassa vastaan laukkuja. No, olinhan minä. Tänään on sitten pyykkikone hurrannu. Siskon lapset saivat aamupalan jälkeen tuliaiskarkkeja. (Aamun lohkaisu neljävuotiaalta: "Minä haluan kotiin äidin luokse. Minä haluan katsoa telkkaria." Ilmeisesti ei telkkaria avattu riittävän ripeästi tädin luona...) Itselleni toin myös tuliaisia. Tai se on oikeastaan verhottu siihen, että meidän luona käyvät lapset voivat leikkiä niillä, mutta enhän minä niitä kovin pienille lapsille anna. Tällainen rakennettiin lasten kanssa:


Tuollaisista leluista tykkään ihan älyttömästi. Täysin kierrätetty/kierrätettävää, monipuolinen, hauska, kiinnostava. Kannattaa pistää mieleen, Kidsonroof. Minulla on siis tuo Totem Nature -setti.

Hyvästä ruoasta kannattaa aina puhua. En ole oikein kastikemestari. En vaan osaa tehdä niitä. Tosin, kun aloin seurata hesarin kastikekoulua, niin ensimmäinen ohje oli pitää luita uunissa jotain noin kuusi päivää. Että ei mitään pikaruokaa. Mutta kai kohtuullinen kastikkeen voisi tehdä ihan spontaanistikin jostain aineksista. Vinkkejä kastikkeen tekoon otetaan mieluusti vastaan!

Mutta tällaisen tein tänään ja oli ihan onnistunut, vaikka jääkaapista puuttui yhtä ja toista, ja miehen piti juosta siskon kaapilla käymään. :D


Paistoin siis pannulla possun ulkofileepihvit ja siirsin syrjään. Sitten pannulle vaan lisää öljyä, valko- ja punasipulia. Sitten kermantapaista, vähän vaaleaa maizenaa, garam masala -mausteseosta, vähän suolaa, vihreää currytahnaa. Ihan lopuksi leipäjuustoa niin, että ehti just lämmetä mukavasti. Nälkä lähti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.