sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kahvilaton Jyväskylä

Läksimme tänään aamulla yhdeksän hujakoilla pyöräilemään. Kiersimme reilun 15 kilometrin reitin Viitaniemen rantoja pitkin Palokkaan ja Haukkalaan. Viitaniemen rantoihin en ollutkaan vielä tutustunut. Siellähän oli tosi kivoja piknik-paikkoja.

Siinä pyöräillessämme mietimme, mitä tästä kaupungista puuttuu: kahvilat. Ilmiantakaa, jos tiedätte jonkun kivan kahvilan. Sataman kahvila on aivan kauhea, pullatkaan eivät ole tuoreita. Vaikka juuri satamassa soisi olevan kiva kahvila. Talvella siinä on kotakahvila, se on kiva. Keskustassa nyt on muutama kahvila, jokunen ihan kohtuullinenkin, mutta ei yhtäkään mainitsemisen arvoista (no okei, nalle-kahvilasta eli kahvila Wilhelmiinasta saa hyviä korvapuusteja ja muidenkin herkkujen valikoima on iso).

Sunnuntaiaamu nyt on muutenkin mahdoton. Olen joskus pyöräillyt keskustassa sunnuntaina yhdentoista aikaan eikä mistään saa kupillista teetä.

Palokasta keksimme yhden paikan eli ABC:n. Mies syö mukisematta lautasellisen puuroa ja minä banaanin, mutta teeni jäi juomatta. Minusta pitäisi antaa sakkoa siitä, että teevettä ei ole keitetty puhtaassa astiassa, vaan samassa pannussa kahvin kanssa niin, että siihen on jäänyt todella tympeä maku. Ei edes kahvin maku, vaan sellainen kamala. Jokainen teen juoja varmaan sen tunnistaa, sen verran usein tähän törmää. YÖK!

Tähän päätän raporttini tästä. Seuraavana vuorossa on ruokahetki jossain Jyväskylän ravintolassa. Toivottavasti siellä ei tarvitse pettyä.

2 kommenttia:

  1. Heti tulee mieleen Naissaaren kahvila. En muista onko sen nimi juuri tuo, mutta siinä Vaajakosken sataman lähellä kuitenkin. Siitä en osaa sanoa, pettyisitkö siihen vai et, mutta ainakin yksi vaihtoehto. Vaajakosken keskustassa on yksi kahvila, minkä nimeä en muista enkä ole koskaan käynyt sisälläkään.

    VastaaPoista
  2. Se onkin ollut listalla, että pitäisi kokeilla. Ja onkin juuri sopivan pyörämatkan päässä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.