keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Parkkipirkko sakottelee

Kävin juuri siirtämässä autoa kaksi metriä. Ai miksikö? Tähän on hyvin looginen selitys. Nimittäin työpaikkamme lähistöllä olevalla parkkipaikalla on alkanut tehovalvonta. Se on siirtynyt yksityisen pysäköinnin valvonnan alaiseksi. Jyväskylässä toimii kaksi suurempaa firmaa jyväskyläläinen MKM Park Service Oy ja helsinkiläinen APV, Alueellinen Pysäköintivalvonta Oy. Meillä valvoo tuo jälkimmäinen.

Minä en aina ymmärrä, miksi parkkipaikan omistaja haluaa, että autoja ei parkkeerata parkkipaikalle. Kyseessä on iso parkkipaikka, jossa on varattu joitain paikkoja alueella oleville firmojen asiakkaille. Niiden kanssa ei liene ongelmaa. Osa on varattuja tolppapaikkoja. Loput paikoista on käytössä ihmisillä, jotka ovat tässä valtavassa talossa töissä. Meillä on jo 600 ihmistä töissä, en osaa edes arvioida, että kuinka paljon koko talossa on ihmisiä. Omia paikkoja on vain muutamille ihmisille.

Suomessa monen ihmisen työpäivän pituus on kahdeksan tuntia. Tai ainakin kuusi. Parkkipaikalle saa jättää auton joko neljäksi tai kahdeksi tunniksi. Jos tulen töihin autolla, niin tulen yleensä aika viime tinkaan. Ikinä ei ole ollut sellaista ongelmaa, että en olisi autoa mihinkään saanut mahtumaan. Joskus en saa neljän tunnin paikalle, mutta kahden tunnin paikalle aina mahtuu. Eli parkkipaikka ei ole "liian täysi". Toisaalta, jos tarkoitus olisi estää sitä, että kukaan ei jätä autoa koko viikoksi siihen seisomaan, niin 8-10 tunninkin pysäköintiaika riittäisi kitkemään nuo parkkeerajat.

Eli. Jos parkkipaikalla pitäisi autoa vain neljä tuntia ja sitten pitäisi viedä auto johonkin ihan muualle, niin silloin kukaan ei ainakaa voisi töihin tullessaan siihen autoa jättää. Ja jos kukaan ei tulisi autolla töihin, niin parkkipaikka olisi tyhjä. Mikä pointti olisi tyhjällä parkkipaikalla?

No, nyt tämä on johtanut siihen idioottimaisuuteen, että me työntekijät käymme päivän mittaan siirtelemässä autoja paikasta toiseen.

Onko tämä silkkaa rahastusta, vai pissiikö minun logiikkani nyt joltain kohdalta?

PS. Kävimme tänään miehen kanssa hiihtämässä ja mies unohti laittaa kiekon. Olimme juuri tulossa autolle, kun parkkipirkko oli aikeissa kirjoittaa lapun. Mies pyysi kauniisti, että älä kirjoita. Kysyi, että onko meillä kiekkoa ja pyysi näyttää sen. Oli. Ja ei kirjoittanut sakkoa. Hän oli kaupungin pysäköinninvalvoja. Kiitos hänelle päivän pelastamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.