sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kauneimmat joululaulut

Kävimme laulamassa kauneimpia joululauluja Kuokkalan uudessa kirkossa. Kirkko on ulkopäin hirvittävän ruma, mutta sisältä se oli ihan kaunis ja valoista, vaaleaa puuta. Kirkossa on myös kuulemma hyvä akustiikka, mutta siitä en sano mitään, sillä istuimme etupenkissä niin, että sellon soittajan jousi tökki välillä avoimia suitamme.

Minun toivebiisi oli Ilouutinen ja se laulettiin. Taas mietin, että minkähänlaisia ovat muiden maiden joululaulut. Niinkin herttainen joululaulu kuin Joulupuu on rakennettu voi kuulostaa kieltä taitamattoman korvaan siltä, että siinä laulettaisiin itsemurhista, alkoholismista ja orpoudesta. Ehkä oma vieraiden tunteeni joskus johtuu siitä, että olen duuri-ihminen mollimaassa.2 kommenttia:

  1. Oletpas hauska tänään! Ehkä ne laulut voi äkkiseltään kuulostaa itsemurhamaisilta, mutta sinun pitää vaan kuunnella sisimpääsi ja löytää niistä lauluista se harras ihana tunnelma.. :)Minäkin haluaisin joululaulajaisiin. Vieläköhän niitä on jossain..

    VastaaPoista
  2. Käy seurakunnan sivuilta katsomassa menot. Niitä on vielä vaikka kuinka monta kertaa ja eri kirkoissa.

    Ja kyllä minä tiedän ja tunnen sen hartaan fiiliksen, mutta onko tämä koko kansan aina pakko olla niin jäykkä ja harras?

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.