perjantai 14. syyskuuta 2012

Keittiössä tehdään herkkuja

Aamu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Sammutin herätyskellon ja jatkoin uniani. Heräsin 25 minuuttia ennen kun piti olla yliopistolla. Kädet olivat erityisen puutuneet eikä mikään pysynyt käsissä. Ennen kun ehdin kissaa sanoa, mies oli alakerrassa laittamassa minulle voileipää. Kampasin tukan, pesin hampaat, puin päälle ja läksin yliopistolle. En kaahannut. Olin noin minuuttia ennen opettajaa tietokoneluokassa. Lähtiessäni oli kuulemma vielä tyynyn kuvat poskissa.

Lounaaksi ostin kirjolohta. Vähän sitruunapippuria ja sitten paistoin sitä ensin vartin nahkapuoli ylöspäin, että sain nahan irti. Päälle reilusti vihreää pestoa ja pinjansiemeniä. Lisäkkeenä höyrytettyjä porkkanoita ja salaattia (kurkkua, tomaattia, vihreitä viinirypäleitä, salaattia, bulguria ja seesaminöljyä). Juuri sopivaa viikonlopun aloitusruokaa!

Nyt uunissa on punajuurivuoka (punajuuriviipaleita, aurajuustoa ja kermaa) ja tiskialtaassa kohoamassa patonkitaikina (johon survaisin ylijääneen bulgurin).

Taidanpa mennä jatkamaan uusimman Glorian ruoka & viini -lehden lukemista. Ihastuttavan inspiroiva lehti. Heti ensimmäinen sipulipiirakan ohje (piirakkaan tulee sekä cheddaria että mascarponea) vaikutti aivan ihanalta!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan loistavalta viikonlopun aloitukselta!!!

    Onnea vauvauutisesta! Toivottavasti vointi paranee jo ennen h-hetkeä. Mutta viimeistään silloin ; )

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taru! Tänä aamuna tuli taas täysilaidallinen, mutta ehkä sitten tammikuussa loppuu oksentelu. :D Toivottavasti nähdään loppukuusta!

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.