torstai 27. syyskuuta 2012

Juureton kunnallisvaaliehdokasta etsimässä

Kuntavaalit lähestyvät, kuukauden päästä, 28.10, saisi ehdottaa, kuka hoitaa minunkin asioitani tässä kaupungissa. Pienen ihmisen kannalta kuntatasolla päätetään niistä arkielämän kannalta tärkeistä päätöksistä. Että onko tuossa naapurissa kirjastoa vai ei, missä ja minkälaisessa kunnossa on lapsen koulu ja pääseekö sinne lääkäriin vai ei. Vaikka Suomen ulkopolitiikka on tärkeää, niin jos maamme ei nyt ihan sotatilassa ole, niin ei sitä kauheasti mieti tavallisena torstai-iltana, kun koukkaa kaupan kautta kotiin askartelemaan.

Mutta miten juureton ihminen valitsee kunnallisvaaliehdokkaansa? Olen vähän huonosti kotiutunut tänne Jyväskylään. Tunnen täältä hirvittävän vähän ihmisiä. En oikein edes tiedä, minne asti Jyväskylän rajat menevät, mikä seutu kuuluu kaupunkiin, mikä on omaa kuntaansa. Tuntemani ihmiset (opiskelijat) eivät välttämättä ole edes kirjoilla täällä. Seuraan naurettavan vähän kaupungin asioita. En tiedä, kuka on kaupunginjohtaja.

Satuin selaamaan keskustan ehdokkaat läpi (keskusta ei ehkä ole se ensimmäinen puolue, jonka riveistä haen ehdokastani, mutta mies sanoi, että meidän naapuri on ehdokkaana, niin katsoin läpi) enkä tunnistanut kuin yhdet kasvot (ja hälle jopa nimenkin). En siis tunnistanut naapuriamme. Ne tutut kasvot olivat Mauri Pekkarisen. Epäilen, että muilla listoilla on sama ongelma. Kun ei voi valita ketään tolkun tuttua, niin pitäisi keksiä joku ihan asiaperuste valintaan. Vaalikoneita odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.