perjantai 20. tammikuuta 2012

Taiteesta

Jos minä jään töihin vähän pidemmäksi aikaa (en tee koskaan ylitöitä, vaan ehkä vaan teen enemmän tunteja tai sitten teen tunteja sisään), niin se tarkoittaa tuntia tai kahta. Mies ilmoitti aamulla jäävänsä ylitöihin ja se tarkoittaa ehkä kahdeksaa ehkä 12 tuntia.

Olen vähän seurannut Guggenheim-keskustelua. Minulla ei ole siitä mielipidettä; on hyviä argumentteja puolesta ja vastaan. Se vetää varmasti turisteja (muistakaa taide-hampurilaismatka Tukholmaan), mutta on totta, että arkkitehtuuri ja design ovat "vaikeampia" kuin kuvataide. Joku pelkää, että museo vie mahdollisuuksia kotimaisilta taiteilijoilta ja rahaakin se nielee. Toisaalta, jos meille tulee tänne Guggenheim, niin toista ei Pohjois-Eurooppaan tule. Onhan se vanha ja hyvä konsepti. Onneksi en ole päättämässä asiasta.

Mutta taide kannattaa aina. Täällä Jyväskylässä tulee aika vähän käytyä taidenäyttelyissä. Syksyllä oli maalauksia Keski-Suomesta taidemuseolla, se käytiin katsomassa. Nyt työn alla on Alvar Aalto -museossa käynti. Saa nähdä, milloin sinne eestyy.

JK. Väsynyt pappani nukkui pois eilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.