perjantai 13. tammikuuta 2012

Oho

Tuli jo kommenttia, että voisi päivitellä tätäkin blogia. Joulu tuli ja meni, vuosi vaihtui ja sitä rataa. Olen ollut kauhean väsynyt. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna tuo pimeys iski pahemmin kuin koskaan. Toinen perheemme jäsen kärsii atooppisesta ihosta, ja tuumimmekin, että ensi vuodeksi voisi pitää mielessä etelänlomaa jonnekin joulukuulle, jos sattuisi olemaan aikaa ja rahaa.

Nyt tuota lunta on ja lisää tulee. Eilen kävin pienellä kävelyllä ja oli tosi kaunista ja kivaa. Muutama pyörää  työntävä tyyppi ei ehkä ollut samaa mieltä, sen verran kärsiviä ilmeitä näin.

Illalla meidänkin kotona katsottiin vaalitenttiä. Oli itse asiassa ensimmäinen tentti, jonka katsoin enkä ole valtavasti muutenkaan televisiosta ehdokkaita seurannut. Asia-asioista ei tässä nyt sen enempää, muutamia lähinnä ulkoisia huomioita.

Sari Essayah on kyllä todellinen poliitikko, parissa puheenvuorossa oli kyllä sanoja, mutta ei ne mitään tarkoittanut. Kansanedustajien vihapuheiden ja Teemu Mäen kissatappovideon (voi tsiisus, miten se voidaankin nostaa esille missä vain!!) pystyy rinnastamaan vain Timo Soini. Tosin Timo Soinin viesti on kyllä tullut selväksi: "minä haluan valtaa".

Täysi-ikäinen ihminen on nainen tai mies. Parikymppisten (äänioikeutettujen!) tytöttely ja pojittelu on mautonta, sillä sanalla voidaan hyvin helposti alentaa ihmisen arvoa. Monissa paikoissa tytöttely/pojittelu on ok, mutta ei eilisessä vaalitentissä. Samassa keskustelussa (asevelvollisuus ja Suomen puolustaminen) ehdokkaiden omat armeijamuistelot olivat ööö... outoja. Heidän lähiyleisönsä oli kuitenkin lukiolaisjoukko, ja Lipponen tarjoaa samaistumiskohteeksi 50 vuoden takaisia inttimuisteloita.

Ihan mukavaa katsottavaa, vaikka olenkin jo valintani tehnyt (ääntäni en ole vielä antanut). Oletko valinnut jo ehdokkaasi?

2 kommenttia:

  1. Mie oon nähnyt vain yhden vaalitentin. En ole kokenut erityisen mielekkääksi katsella niitä, kun olen ehdokkaani valinnut jo aikaa sitten ja nämä ehdokkaat on niin kovin varovaisia vastakkainasetteluissaan. Kovin hyväksi viihteeksi ei ole kukaan näitä tenttejä kehunut. Niin - kävin myös äänestämässä keskiviikkona.

    VastaaPoista
  2. Kävin eilen äänestämässä. Piirsin kakkosen.

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutat minua viestilläsi. Pienikin merkintä tuo ison ilon.